Over Kostprijscalculatie.nl

Ruim 12,5 jaar uw betrouwbare partner voor al uw Excel templates 

Op onze site vindt u een grote verscheidenheid aan (reken)tools, gemaakt in Excel. Hiermee kunt u zelf allerlei financiële zaken berekenen, van eenvoudig tot zeer complex. Handige templates die u altijd kunt gebruiken, voor uw thuissituatie en in allerhande verschillende vakgebieden.

Wat zijn de voordelen van deze rekentools:

* uiterst gebruiksvriendelijk; u hoeft geen Excel expert te zijn
* geen online of “in de cloud” berekeningen; op uw eigen computer aan het werk
* tools zijn direct te downloaden en te gebruiken
* 1 jaar gratis updates & support
* gegarandeerde originele up-to-date rekentools
* tools zijn gericht op de huidige markt en voldoen aan alle (belasting) eisen en voorwaarden
* privacy is gewaarborgd; alle tools zijn anoniem te bestellen

Voor de meest uiteenlopende (financiële) vragen hebben wij de juiste rekentool. Inmiddels staan er al honderden verschillende rekentools op onze site. Kostprijscalculatie is op dit moment de grootste aanbieder van Nederland en België !

In een notedop

Kostprijscalculatie is ooit begonnen als Transportondernemer (DBTrans), die zich daarnaast bezighield met het ontwikkelen van websites en rekentools voor eigen gebruik. Na ± 5 jaar werd het eigenrijderschap vaarwel gezegd en volgde fulltime inzet voor het ontwerpen en ontwikkelen van rekentools in Excel.

Nu, ruim 12 jaar later, zijn wij uitgegroeid tot de grootste aanbieder van Microsoft Excel Tools voor zowel zakelijk als particulier gebruik. Wij bieden een volwaardige webshop met meer dan 500 (verschillende) Excelsjablonen, onderverdeeld in maar liefst 15 categorieën.

Passie

Wij hebben een passie voor Microsoft Excel en houden van werkbare tools. Met behulp van de veelzijdigheid van Microsoft Excel proberen wij praktische oplossingen te creëren en het werken met cijfers leuk en aantrekkelijk te maken.

Door gebruik te maken van standaard software die op bijna elke computer geïnstalleerd is, kan iedereen gebruik maken van onze rekentools. De praktische rekentools die wij ontwerpen zijn dusdanig in elkaar gezet dat je bijna zou vergeten dat je in Excel aan het werken bent. Het maakt dan ook niet uit of je nu veel of weinig kennis van Excel hebt. Dat is onze uitdaging.

Kostprijscalculatie maakt het werken met cijfers weer leuk en boeiend !

Franklin Driessen

Webdesigner, Transportcalculator, Excel, VBA, PHP, HTML, CSS en SQL programmeur


Transport is nog altijd een grote passie. Maar, na zelf ± 25 jaar achter het stuur te hebben gezeten waarbij ik heel Europa heb doorkruist, nu fulltime Platform Ondernemer.

Achtergrond

25 Jaar gewerkt als internationaal chauffeur (in loondienst en als eigen rijder)
6 Jaar een eigen computerwinkel gerund in Helmond (Gameland.nl)
Nu fulltime Platform Ondernemer

Hobby`s

Zeevissen, Microsoft Excel, lekker eten en reizen

Belangrijk 

Blijf gewoon jezelf, en geen bla bla!

Stel gerust vragen

Ellen Bones

Redacteur, Sitebeheer, Administratie en Marketing


Sinds jaar en dag werkzaam geweest in de secretariële sector (met tussendoor een aantal jaar in het transport) en nu fulltime Platform Ondernemer.

Achtergrond

Directiesecretaresse/management assistente
7 Jaar actief geweest in de muziek (Bacon and Bones)
Nu fulltime Platform Ondernemer

Hobby's

Muziek, social media, editing, reizen (zon en zee)

Belangrijk

Blijf in je eigen schoenen staan!

24/7 online! Ongeveer 😉

Over onze programma's

Als u onze achtergronden gelezen heeft, zult u zich wellicht afvragen waarom wij meer dan alleen transporttools ontwikkelen. Dit zullen wij hieronder in het kort uitleggen.

De opleiding van transportondernemer wordt helaas vaak onderschat. Niet om onszelf op de borst te kloppen, maar een dergelijke opleiding is niet zo eenvoudig als sommigen wellicht zullen denken. Er komt meer bij kijken dan alleen van A naar B rijden.

Welke modules moeten voor deze opleiding worden afgerond?
1. Module B - Bedrijfsmanagement
2. Module C - Calculatie
3. Module F - Financieel management
4. Module P - Personeelsmanagement
5. Module Wg - Wegvervoer Goederen

Meer informatie kunt u hier vinden (TLEC).

Dit geeft aan, waarom wij niet enkel transporttools ontwikkelen, maar ook allerhande tools op het financiële en personele vlak.

Wat deze modules precies inhouden kunt u hiernaast lezen.

Vakdiploma ondernemer beroepsvervoer

1Module B Bedrijfsmanagement

Kennisname van verschillende ondernemingsvormen, benodigde verzekeringen, belastingen en wettelijke regels.

Behandeling van de volgende onderwerpen: marketing en strategie, stichten van een eigen bedrijf, aansprakelijkheid, verzekeringen, faillissementsrecht, ondernemingsplan, (motorrijtuigen)belastingen, facturatie, hypotheek en criminaliteit.

2Module C Calculatie

Inzicht in (transport)kosten en kostenbeheersing, het maken van kostprijsberekeningen, voor- en nacalculatie en het berekenen van de verkoopprijs.

3Module F Financieel management

Ook wel module Boekhouding genoemd. Inzicht in administratie, wettelijke verplichtingen, voorschriften, ontheffingen en vrijstellingen. Opstellen van jaarrekening (schaduwboekhouding), automatisering van de boekhouding en financieringen.

Veel aandacht voor de bedrijfsadministratie, balans lezen, beoordeling van jaarstukken en hieraan gekoppelde onderwerpen zoals BTW, kredieten, hypothecaire leningen, betalingsverkeer en geautomatiseerde verwerking van gegevens.

4Module P Personeelsmanagement

In dit onderdeel komen zaken als organisatiekunde, communicatie, personeelsplanning, arbeidsovereenkomsten, sociale wetgeving en leidinggeven aan bod. Ook specifieke zaken zoals Rijtijdenbesluit en de Regeling nachtarbeid.

Tevens aandacht voor de organisatie van een bedrijf, de personeelsplanning, CAO en arbeidstijdenbesluit. Tevens wordt de wijze van leidinggeven behandeld, de sociale wetgeving en werknemers-, sociale- en volksverzekeringen, personeelsdocumenten en het vrije verkeer in Europa.

5Module Wg Wegvervoer Goederen

Deze module omvat kennisname van verschillende instanties en wetgeving wegvervoer en behandeling van logistiek, verkeersregels, planning, wagenparkbeheer en het vervoer van afvalstoffen, gevaarlijke stoffen en bederfelijke goederen.

Tevens worden de volgende onderwerpen doorgenomen: logistiek, verpakkingsmaterialen, distributiekanalen, vervoerstechnieken, ladingdocumenten, ICT en weginfrastructuur, de Wet Wegvervoer Goederen en specifieke vervoersovereenkomsten (AVC 2002), ADR en ATP.

Vervolgens nog technische onderwerpen zoals laadbakberekening, wagenparkbeheer, voertuigdocumenten, geluidshinder, koelinstallaties, vervoer van vee en afvalstoffen.

Wij ontwikkelen en onderhouden fulltime onze Excel-rekenmodellen.

Vragen of opmerkingen? Neem contact op via onze klantenservice

Wij streven ernaar om binnen 24 uur te reageren