Kostprijscalculatie


Veelgestelde vragen

  • Excel spreadsheets (downloads)
  • Algemeen (website)
  • Pre-built (website)
  • One page (website)
  • Drone opnames (website)

Excel spreadsheets (downloads)

1Hoe installeer ik een een pakket dat ik gedownload heb?
Installatie is heel eenvoudig. Download het pakket via de downloadlink in de bevestigings e-mail of via uw account. Kies een locatie waar u het bestand wilt opslaan. Pak het ZIP-bestand uit met rechter muisklik. Open vervolgens het bestand.
2Waarom zijn sommige cellen beveiligd?
Sommige cellen zijn beveiligd om onbedoelde overschrijving ervan te voorkomen (beveiliging kunt u eenvoudig opheffen).
3Hoe hef ik de beveiliging op?
Als u iets wilt wijzigen dan kan dat. Hef de beveiliging op met Controleren, Beveiliging blad opheffen. Maar let op! Vergeet niet de beveiliging weer te activeren als u klaar bent (Controleren, Blad beveiligen).
4Wat gebeurt er als er een nieuwe update beschikbaar is? Is een update gratis?
Als er een nieuwe update beschikbaar is dan kunt u deze downloaden via de download link die u per e-mail ontvangen heeft bij uw bestelling. Bewaar deze mail dus goed ! Updates zijn altijd gratis beschikbaar.
5Licentie of jaarlijks terugkomende kosten?

Bij sommige producten kunt u kiezen voor persoonlijk gebruik of commercieel gebruik.

Persoonlijk gebruik: u mag het product persoonlijk gebruiken of voor uw eigen onderneming (niet voor klanten of relaties).
Commercieel gebruik: u mag het product persoonlijk gebruiken maar ook voor al uw klanten en relaties.

Geen onvoorziene of verborgen kosten, dat is Kostprijscalculatie. U betaalt dus maar éénmalig voor het product!

6Hoe is de communicatie geregeld?

Voor algemene vragen kunt u ons bereiken via de chat op de website of via het ticketsysteem. Hiertoe kunt u zich inschrijven op ons klantenportaal.

7Welke versie van Microsoft Excel heb ik nodig?

a. Wij adviseren u om gebruik te maken van de laatste versie van Microsoft Excel, 

b. Mochten onze Excel Sjablonen niet werken op uw computer, installeer dan eerst de laatste versie van Microsoft Excel.

c. De Sjablonen van Kostprijscalculatie zijn speciaal ontworpen voor Microsoft Excel. Zorg er dus voor dat uw Microsoft Excel versie altijd up-to-date is!
Kostprijscalculatie kan de werking van deze sjablonen niet garanderen in OpenSource Software zoals OpenOffice of Google Spreadsheets.

8Ik heb per ongeluk het verkeerde product besteld. Kan ik deze ruilen voor een andere?
Omdat het hier downloads betreft is "ruilen" niet aan de orde en dus ook niet mogelijk. Er vindt dan ook geen restitutie van betaling plaats. Bij elk product staat duidelijk omschreven wat u ermee kunt doen.
9Waarom kan ik het Adobe Reader bestand in mijn downloadpakket niet openen?

In mijn download pakket zit ook een Adobe Reader bestand, deze kan ik echter niet openen.
Wat moet ik nu doen?

Waarschijnlijk heeft u of Adobe Reader niet op uw computer staan, of een verouderde versie. U kunt de laatste versie hier gratis downloaden.
Installeer dit pakket en u kunt vanaf nu alle bijlagen openen.

Download Adobe Reader

10Waarom worden sommige programma's met weinig foto's op de site gepresenteerd?
Het is gebleken dat onze sheets regelmatig door derden worden gekopieerd en daarna brutaalweg als zijnde eigen werk te koop worden aangeboden. Door het aantal afbeeldingen bij de presentaties te beperken, hopen wij dit enigszins een halt toe te roepen. Wij proberen hiermee onze programma’s te beschermen en de exclusiviteit zoveel als mogelijk te waarborgen. Uiteraard zijn meerdere afbeeldingen op aanvraag beschikbaar, zodat u een goed beeld krijgt van het programma wat u eventueel wilt aanschaffen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via de e-mail (contactpagina).
11Zijn de vermelde prijzen op de website inclusief of exclusief btw?
Vanaf 01-01-2020 zijn al onze producten btw vrij. De prijs die u op de site ziet staan, is dus het daadwerkelijke bedrag wat u voor het product betaalt.
12Wordt er ook support gegeven?
In principe zijn alle spreadsheets makkelijk in gebruik, of wordt er een duidelijke handleiding bij verstrekt. Mochten er echter toch nog onduidelijkheden zijn, dan kunt u ons altijd bereiken via chat of ticket. Bij specifieke vragen omtrent de werking van een sheet verzoeken wij u het desbetreffende bestand bij te voegen, zodat wij kunnen zien wat er fout gaat. Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld.

Algemeen (website)

1Wat kost een website?
Wat kost een website?: De prijs hangt af van het aantal pagina’s en of er speciale wensen zijn waarbij maatwerk vereist is. Een standaard website is al verkrijgbaar vanaf € 299,- excl. btw.
2Wat als ik al een website heb?
Dit is geen probleem, wij kunnen bijna iedere website overzetten. Zie voor meer informatie onze pagina Kostprijscalculatie Gratis verhuisservice.
3Kan ik zelf aanpassingen aan mijn website maken?
Ja, uw website heeft een eigen beheersysteem waarmee u zelf teksten en/of afbeeldingen kunt wijzigen.
4Verzorgen jullie ook alleen hosting, domeinnaam en e-mail?
Nee, wij zijn geen hostingbedrijf, maar bieden alleen hosting, domeinnaam en e-mail aan in combinatie met een website. U kunt dus geen los hostingpakket of domeinnaam afnemen.
5Ben ik verplicht om bij jullie hosting af te nemen?
Nee, hier bent u uiteraard vrij in. Wij kunnen ook losse websites aanbieden die u zelf onderbrengt bij een provider. Voor onderhoud en back-up service dient u dan zelf zorg te dragen.
6Ik wil mijn hostingspakket opzeggen!
Het staat u vrij om ieder hostingspakket op te zeggen. Deze schriftelijke opzegging moet wel uiterlijk 2 maanden voor afloop van de overeenkomst bij ons binnen zijn.
7Kunnen jullie foto`s of video’s maken vanuit de lucht met een drone?
Ja, dat is geen enkel probleem. In overleg kunnen wij een foto- of videopresentatie van bijv. uw bedrijfspand maken en deze verwerken in uw website. U kunt hiervoor altijd contact met ons opnemen.

Kijk ook even op onze pagina van drone service

Pre-built (website)

1Wat houdt een pre-built website in?
Dit is een template die wordt aangeschaft via Envato Market (gemaakt door BeTheme/Muffin Group). Deze template kunt u met eigen teksten en foto’s laten bewerken. Op onze pagina Pre-built websites kunt u kiezen uit meer dan 380 voorbeelden.
2Kan ik ook een andere template kiezen dan die van BeTheme?
Nee. Wij werken alleen met templates van BeTheme/Muffin Group
3Kan ik ook een template uitkiezen zonder webhosting?
Dat is alleen mogelijk als u Kostprijscalculatie als webdesigner inhuurt om de template in te richten (customizing). Na oplevering van de site kunt u deze onderbrengen bij de door u gewenste provider.
4Kan ik ook alleen een template kopen?
Nee, dat is niet mogelijk. U dient deze rechtstreeks via Envato Market aan te schaffen.
5Wanneer ik een template alleen met webhosting aanschaf, hoe zit het dan met support?
Bij aanschaf van een template is 6 maanden support door BeTheme inbegrepen. Zie verder onze pagina Prijzen (Budgetpakket).

One page (website)

1Wat houdt een one page website in?
De term zegt het al, de site bestaat uit één enkele pagina. Dit houdt in dat er weinig tekst nodig is en weinig tot geen navigatie voor de bezoekers. U kunt hier beknopt uw bedrijf presenteren met hoofdzakelijk beeldmateriaal.
2Voor wie is een one page website geschikt?
Met name is deze site geschikt als online visitekaartje voor kleinere ondernemers, zoals bijv. een schilder of een klusbedrijfje. Ook handig voor tijdelijke promotieacties voor producten of als particuliere website voor bijv. personal trainers of sprekers.
3Wat zijn de voordelen van een one page website?
Voordelen zijn o.a. dat deze pagina snel online staat, omdat er niet veel tekst of bewerking gebruikt wordt. De bezoeker hoeft ook niet te navigeren via menu of button om de gewenste informatie te vinden, waardoor deze pagina op mobiel ook erg toegankelijk is. En omdat er in verhouding meer beeldmateriaal wordt gebruikt is de visuele beleving ook groter.
4Wat zijn de nadelen van een one page website?
Een van de grootste nadelen is dat uw site minder goed wordt gevonden in Google, omdat er maar 1 pagina is en deze weinig content bevat. Tevens beperkt een one page website de wijze waarop u uw bedrijf kunt presenteren. U moet het beknopt houden en wellicht relevantie informatie achterwege laten. Dit is uiteraard niet bevorderlijk voor de marketing en naamsbekendheid van uw onderneming.

Drone opnames

1Maken jullie alleen drone opnames in combinatie met een website?
Nee, het is ook mogelijk alleen foto’s, of een filmreportage te laten maken. Zie voor meer informatie onze pagina drone diensten.
2Kunnen jullie op korte termijn een videoreportage of foto’s maken?
Dit is afhankelijk van het aantal boekingen. Wij beschikken over 1 dronepiloot, dus het kan zijn dat u even moet wachten voordat de opnames gemaakt kunnen worden.
Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!